+38 (067) 700-65-05
Меню
Остання редакція: 18 червня 2021

Онлайн конференція "Автостопом по кар'єрі в аграрній сфері"

В Уманському національному університеті садівництва значну увагу приділяють працевлаштуванню студентів та випускників закладу.

17 червня 2021 року відбулась онлайн конференція на тему «Автостопом по кар’єрі в агросфері» за участі студентів Уманського національного університету садівництва та працівників відділу професійно-кар’єрної орієнтації.

Організаторами є Career Hub і Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в межах програми «Мріємо та діємо». Програма «Мріємо та діємо» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується IREX разом з Центром «Розвиток КСВ».

Партнером є Міністерство молоді та спорту України.

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державу та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії.

На заході всі присутні дізналися:

ü з чого почати шлях кар’єри в агросфері;

ü яка освіта, знання та навички важливі, щоб побудувати успішну кар’єру в цьому напрямі;

ü на якому етапі розвитку агропромисловості зараз Україна, і що чекати в майбутньому;

ü як розвивати свої навички разом з Career Hub та «Мріємо та діємо».

На онлайн конференції піднімались такі теми як: аналіз ринку праці в агросфері, побудова кар’єри в агробізнесі, розвиток агротехнологій. Доповідачі поділились власним досвідом побудови кар’єри в аграрному секторі. Розглянули крок за кроком процес працевлаштування та професійний розвиток кар’єри в даній області. Зазначалося, що освіта та навички мають ключове значення для старту роботи в агросфері. А тому перш ніж розпочати пошуки роботи потрібно визначитись з напрямками та інтересами, здобути відповідну освіту, зробити аналіз ринку праці в агробізнесі та подавати резюме. Працівники компанії Syngenta розповіли про власний досвід пошуку роботи та запевнили всіх учасників в тому, що робота в агросфері буде актуальною завжди. Так як населення Землі невпинно збільшується і з кожним роком потрібно виробляти все більше і більше їжі.

Оскільки Уманський національний університет садівництва є одним із найпотужніших Вузів, який готує фахівців за 22-ма спеціальностями, в тому числі і аграрного спрямування, тому у студентів та випускників нашого університету є чудова можливість отримати своє перше робоче місце за фахом та успішно будувати свій кар’єрний шлях.

 

Завідувач відділу професійно-кар’єрної орієнтації

Клімова Н.П.