+38 (067) 700-65-05
Меню
Остання редакція: 24 лютого 2021

Працевлаштування молоді при сприянні служби занятості

Невід’ємною частиною життя кожної працездатної людини є робота. Незалежно від її змісту, рівня вимог, що пред’являються працівникові, ступеня складності і відповідальності, кваліфікованості, вона визначає весь життєвий уклад, систему суб’єктивних цінностей, найближчі і більш віддалені перспективи людини. Саме тому працевлаштування молоді вважається однією з найбільш актуальних соціально-економічних проблем.

В Уманському національному університеті садівництва значну увагу приділяють працевлаштуванню студентів. Так, 24 лютого 2021 року відділом професійно-кар’єрної орієнтації центру професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки в особі директора центру Інни Чернеги був організований та проведений семінар на тему «Працевлаштування молоді при сприянні служби занятості». На даний захід був запрошений директор Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Василь Федорович Скрипник. Учасниками семінару були студенти нашого університету 2 курсу освітнього рівня молодший бакалавр; 2, 3, та 4 курсів освітнього рівня бакалавр; 1 та 2 курсів освітнього рівня магістр.

У своїй доповіді Василь Федорович Скрипник зазначив, що сьогодні на посилення напруги на українському молодіжному ринку праці вплинули такі фактори як криза в економіці, демографічний фактор, ліквідація робочих місць з менш жорсткими умовами та створення нових, які характеризуються більш жорсткими вимогами найму, перехід підприємств у руки приватних власників. Гарантія молоді на перше робоче місце полягає у праві молоді звернутись до державної служби занятості. Державна служба занятості надає інформацію про наявність вільних робочих місць (вакантних посад).

Головною метою функціонування відділу професійно-кар’єрної орієнтації є надання консультацій щодо професійно–кар’єрної орієнтації та сприяння працевлаштуванню студентів та випускників університету, а тому з інформацією щодо відкритих вакансій на підприємствах та організаціях Ви можете ознайомитись на дошці оголошень відділу професійно-кар’єрної орієнтації, головній сторінці сайту нашого університету, перейшовши за посиланням https://work.udau.edu.ua, а також звернувшись безпосередньо до фахівців відділу професійно-кар’єрної орієнтації (корпус 4 каб, 171) або за тел. 067-700-65-05.

Інна Чернега

директор центру професійно-кар’єрної орієнтації

та доуніверситетської підготовки