+38 (067) 700-65-05
Меню
Остання редакція: 14 жовтня 2022

«ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ – 2022» на факультеті лісового і садово-паркового господарства

В Уманському національному університеті садівництва щорічно проводиться «Ярмарок вакансій». Даний захід є традиційний, проте цього року співробітники Центру професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки враховуючи умови сьогодення вирішили відійти від звичної програми й провели його в новій формі. Згідно графіку 11 жовтня 2022 року своє знайомство з професійним світом здійснювали студенти факультету лісового і садово-паркового господарства (зареєструвалося близько п’ятдесяти осіб). Захід пройшов у режимі онлайн-зустрічі з проведенням тренінгів за різними спрямуваннями: лісове господарство, садово-паркове господарство, геодезія та землеустрій.

З вітальним словом до відвідувачів заходу звернувся декан факультету доктор сільськогосподарських наук, професор Валентин ПОЛІЩУК, який зазначив важливість даного заходу та акцентував увагу на тісній співпраці університету з підприємствами задля сприяння працевлаштування наших студентів.

Головна мета даного заходу – спонукати студентів не лише думати, а й планувати свої успішне майбутнє в перспективних компаніях та підприємствах.

У даному заході взяли участь представники підприємств, які є надійні партнерами нашого університету і вже неодноразово представляли себе як потенційних роботодавців для працевлаштування на постійну або тимчасову роботу студентів та випускників, запрошували їх розпочати свій практичний досвід на підприємстві ще під час проходження виробничої практики. Роботодавцями, що стали учасниками Ярмарку вакансій виступили: Ірина ВДОВЕНКО – ФОП «Вдовенко Ірина Сергіївна» Садовий центр «Зелена долина»; Володимир ГРАБОВИЙ – директор НДП «Софіївка» НАН України; Олександр САВЧЕНКО – директор ДП «Ананьївське лісове господарство»; Анатолій ГУСАК – головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство».

Згідно з програмою заходу учасники отримали інформацію щодо вимог компаній до потенційних працівників (насамперед, що саме необхідно знати та вміти); питання відповідності резюме запитам компаній; важливість стажування; рівень заробітної плати; програми підтримки держави в заохоченні навчання та супроводження професійної адаптації випускників у компаніях та інші інформацію.

Колектив Центру професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки та факультету лісового і садово-паркового господарства висловлює щиру подяку запрошеним роботодавцям за прогресивний інноваційний формат проведення заходу, за готовність підтримати молодих спеціалістів, запропонувавши найкращі умови та гідну оплату праці.

Наталія БОНДАРЕНКО

фахівець відділу професійно-кар`єрної орієнтації